Produkten / Eigenschappen:


Technisch geavanceerde netwerkcamera's
Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren lang worden meer dan honderdduizend videosystemen van MOBOTIX op alle continenten. Binnen korte tijd heeft MOBOTIX in Europa de tweede plaats en wereldwijd de vierde plaats qua marktaandeel verworven. MOBOTIX produceert al jaren lang uitsluitend megapixelcamera's en geldt hier als wereldleider op het gebied van videosystemen met hoge resolutie.

Nadeel van de centrale standaard oplossing
Normaal gesproken leveren camera's slechts beelden en vindt de verwerking en vastlegging achteraf plaats op een centrale pc met videobeheersoftware. Voor videosystemen met hoge resolutie is deze klassieke centrale structuur niet geschikt, omdat hiervoor niet alleen een hoge netwerkbandbreedte vereist is, maar ook de rekenkracht van de pc onvoldoende is voor meerdere camera's. 1 HDTV-MPEG4-film belast een pc al zo veel,hoe zou deze dan tientallen livecamera's met hoge resolutie aankunnen? Klassieke centrale systemen zijn daarom vanwege het grote aantal pc's dat nodig zou zijn voor systemen met hoge resolutie minder geschikt en onrendabel.

Waarom systemen met hoge resolutie?
Hoe hoger de resolutie, des te gedetailleerder het beeld. Bij de oude analoge techniek bestaat een livebeeld uit niet meer dan 0,4 megapixels en een geregistreerd beeld gewoonlijk uit 0,1 megapixels (CIF). Een MOBOTIX-camera met 3,1 megapixels bevat daarentegen circa 30 keer zoveel details. Daarom zijn grotere beeldbereiken tot 360-graden panorama's mogelijk, waardoor het aantal camera's en daarmee de kosten worden gereduceerd. Zo kunnen vier rijen in een tankstation met 1 MOBOTIX-camera in de gaten worden gehouden, in plaats van met vier traditionele camera's.

Het decentrale MOBOTIX-concept
Bij het decentrale MOBOTIX-concept daarentegen is in elke camera een krachtige computer en desgewenst een digitaal geheugen (SD-kaart) ingebouwd voor registratie voor langere tijd. De pc dient uitsluitend voor het daadwerkelijke bekijken, niet voor het analyseren en registreren. Daarom kunnen MOBOTIX-camera's ook zonder ingeschakelde pc incident gestuurd registreren en video met geluid voor langere tijd digitaal opslaan.

Voordelen
De video-oplossingen van MOBOTIX blinken derhalve uit door:
> minder camera's vanwege de betere detaillering van groothoekbeelden door de megapixeltechnologie,
> minder pc's/dvr's, omdat circa 40 camera's video met hoge resolutie en geluid op 1 pc kunnen opslaan, of in het geheel geen pc nodig is bij registratie in de camera door middel van digitale opslagmedia (USB, SD-kaart),
> minder netwerkbandbreedte, omdat alles in de camera zelf wordt verwerkt en de beelden met hoge resolutie dus niet constant ter analyse hoeven te worden getransporteerd.

Robuust en onderhoudsarm
MOBOTIX-camera's hebben geen objektief- of bewegingsmotoren. Zonder bewegende delen zijn ze daarom dermate robuust dat onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Het unieke temperatuurbereik van -30C tot +60C wordt zonder verwarming of koeling bij slechts 3 watt bereikt. Omdat voor registratie geen vaste schijf in een pc nodig is, heeft het totale videosysteem geen onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

Inclusief software - levenslang
Bij MOBOTIX is geen sprake van software- en licentiekosten, want de software wordt altijd met de camera meegeleverd; daarbij is het aantal camera's en gebruikers onbeperkt. Het meegeleverde softwarepakket bevat ook professionele centralesoftware, zoals bijvoorbeeld in voetbalstadions wordt gebruikt. Updates worden gratis beschikbaar gesteld op de website. De systeemprijs voor een weerbestendige camera inclusief objectief, videomanagement software en dagregistratie op SD-kaart bedraagt minder dan 1000 euro.